حرکات سرشانه

حرکات سرشانه
در این نوشته شما می خوانید

[vc_row][vc_column][cdb_blog_posts columns=”three” blog_query=”size:50|order_by:date|post_type:post|categories:78″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]ورزش سرمایه‌ای برای بدن بوده و سلامت و تندرستی را به آن هدیه می‌دهد. اعضای مختلف بدن و عضلات آن نیازمند ورزش‌های خاص خود بوده و با انجام صحیح برخی حرکات مختص خودش، قوی و تنومند خواهد شد. یکی از این اعضا سرشانه بوده که خود، از عضلات و قسمت‌های مختلف تشکیل شده است.

زیبا و خوش فرم شدن سرشانه‌ها به‌خصوص برای ورزشکاران اهمیت بالایی داشته و فرد را تنومند و خوش هیکل نشان می‌دهد. بنابراین با انجام حرکات ورزشی مخصوص سرشانه روی عضلات این قسمت کار کرده و هیکلی زیبا و سرشانه‌های قوی می‌سازند. اگر شما هم ورزشکار بوده و تمایل به تقویت عضلات سرشانه دارید، در این مطلب همراه ما باشید. زیرا در ادامه به بررسی عضلات سرشانه و آناتومی آن، حرکات سرشانه و ورزش‌های مناسب سرشانه و فواید آن پرداخته‌ایم.

آناتومی سرشانه

قبل از هر چیزی بهتر است که با آناتومی سرشانه آشنا شده تا بتوانید نقش عضلات و حرکات ورزشی مختلف را در پرورش و قوی کردن این عضلات را تشخیص دهید. زیرا این عضلات علاوه بر زیبایی ظاهری اندام شما، در انجام کارهای روزمره شما نقش مهمی داشته و به انجام بهتر و راحت‌تر کارها به شما کمک خواهد کرد.

عضلات سرشانه در حالت کلی به دو قسمت خلفی و قدامی تقسیم می‌شوند. خلفی شامل: عضله دلتوئید، عضله تحت و فوق خاری، عضله گرد کوچک و عضله گرد بزرگ و قدامی شامل: عضلات تحت کتفی و غرابی-بازوئی هستند. هر کدام از این عضلات وظیفه خاصی داشته و نقش مهمی در سرشانه دارند.

عضلات خلفی عبارت‌ اند از:

عضله دلتوئید

عضله دلتوئید در قسمت فوقانی استخوان بازو قرار گرفته و این قسمت را می‌پوشاند. دلتوئید شکلی پهن و مثلثی داشته و به دلیل وسعت چسبندگی این عضله به انتهاب فوقانی بازو، این عضله در بسیاری از کارهای استخوان بازو شرکت می‌کند.

عضله فوق خاری

عضله فوق خاری با شروع از 3/2 میانی حفره فوق خاری استخوان کتف و گذر از زیر زائده اخرمی به قسمت بزرگ و برجسته بازو رسیده و متصل می‌شود. همچنین تاندون این عضله به کپسول مفصلی بالای مفصل سرشانه چسبیده است.

عضله تحت خاری

این عضله که از حفره تخت خاری استخوان کتف شروع شده و شکل مثلثی داشته، 3/2 بخش میانی حفره تحت خاری، محلی برای اتصال عضله به روی کتف است. تارهای این عضله به سمت بیرون کشیده شده و با عبور از سطح خلفی مفصل سرشانه به قسمت خلفی – فوقانی برجستگی استخوان بازو رسیده و به آن متصل می‌شود.

عضله گرد بزرگ

عضله‌ای ضخیم و پهن بوده که زاویه تحتانی استخوان کتف در سطح خلفی شروع شده و پس از تمایل به سمت خارج و بالا، به کمک تاندون پهنی به طول 5 سانتی به بخش قدامی استخوان بازو زیر برجستگی کوچک متصل می‌شود.

عضله گرد کوچک

عضله گرد کوچک که عضله‌ای باریک بوده،‌ با شروع از لبه بیرونی استخوان کتف، به طرف بالا رفته و پس از عبور از سطح خلفی تحتانی کپسول مفصلی شانه روی سطح خلفی برجستگی بزرگ استخوان بازو در زیر قسمت چسبندگی عضله تحت خاری به استخوان بازو متصل می‌گردد.

پس از عضلات خلفی نوبت به عضلات قدامی می‌رسد و عبارت‌ اند از:

عضله تحت کتفی

این عضله هم مثلثی شکل بوده و جزء‌عضلات بزرگ و بسیار پهن به شمار می‌آید. از حفره تحت کتفی شروع شده و سطح وسیعی از آن را شامل می‌شود. تارهای جمع شده آن که تشکیل تاندون را داده‌اند، به سمت بیرون کشیده شده و پس از گذر از سطح قدامی مفصل شانه به برجستگی کوچک استخوان بازو وصل می‌شود.

عضله غرابی – بازوئی

عضله غرابی بازوئی با شروع از روی دنده غرابی استخوان کتف و ادامه به موازات سرکوتاه عضله دو سر بازو به سمت پایین آمده و در قسمت سطح داخلی استخوان بازو در میانه آن متصل می‌شود.

فواید و مزایای انجام حرکات سرشانه

پس از بررسی آناتومی سرشانه و قبل از پرداختن به معرفی حرکات مناسب برای تقویت و فرم دهی سرشانه ابتدا فواید و مزایای تمرین سرشانه را مطالعه کنید و با کسب اطلاعات و علاقه‌مندی بیش‌تر به سراغ حرکات سرشانه بروید.

1. سلامت و تندرستی عضلات سرشانه

ورزش کردن همان‌طور که در ابتدا گفته شد، قبل از هر چیزی سلامتی را به بدن شما بخشیده و انجام حرکات سرشانه سلامتی سرشانه و در امان مانند آن از بیماری‌هایی مانند اسپاسم عضلات را به همراه خواهد داشت.

2. انجام راحت‌تر کارهای روزمره

سرشانه قسمتی است که عضلات آن در کارهای مختلف روزانه درگیر بوده و تقریباً در اکثر کارهای ما دخیل است. بنابراین با انجام حرکات مناسب برای این قسمت از بدن و قوی و تنومند کردن آن، کارهای روزمره خود را به راحتی و بدون ایجاد مشکل انجام خواهید داد.

3. زیبایی اندام و بهبود وضعیت قامت

یکی از بزرگترین دلایلی که بیش‌تر افراد ورزش می‌کنند، داشتن اندامی زیبا و ورزیده است. انجام حرکات سرشانه موجب زیبا و خوش‌فرم شدن این قسمت شده و از طرفی وضعیت قامت شما را که بر اثر افزایش سن یا عدم تحرک این قسمت دچار آسیب شده را بهبود می‌بخشد.

4. انجام بهتر سایر حرکات ورزشی

عضلات سرشانه فقط برای انجام ورزش‌های مخصوص خودش کاربرد نداشته و در حرکات دیگری نیز نقش اساسی دارد. برای مثال قرار است شما حرکت پلانک را که برای تقویت عضلات شکمی بوده را انجام دهید. برای این کار نیاز به سرشانه و کتفی قوی دارید تا این حرکت را درست و در مدت زمان بیش‌تری انجام دهید.

نکات لازم برای انجام حرکات سرشانه

  • قبل از شروع انجام حرکات سرشانه بهتر است نکات گفته شده در ادامه را برای دریافت نتیجه بهتر و سلامت بدنی خود مطالعه کنید.
  •  قبل از انجام حرکات سرشانه با یک مربی و متخصص در این زمینه برای انجام درست حرکات و تعداد انجام آن مشورت کنید.
  •  قبل از انجام حرکت ورزشی، بدنتان را گرم کرده و از ورود صدمه به آن جلوگیری کنید.
  •  با وزنه مناسب حرکات را انجام دهید تا بتوانید به راحتی تا انتها، حرکات خود را تکرار کنید.
  •  برای نتیجه بهتر با صلاح‌دید مربی خود، حرکات پایانی هر ست را می‌توانید با وزنه‌های سنگین‌تر انجام دهید.
  •  پس از اتمام تمامی حرکات ورزشی، سرد کردن را فراموش نکنید.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

مجتبی نوترکی
مجتبی نوترکی
من مجتبی نوترکی هستم متولد 1361 اهل همدان، از نوجوانی علاقه زیادی به رشته بدنسازی داشتم و خداروشکر نزدیک به 19 سال است که وارد این رشته شدم و دوست دارم در اینجا تمام تجریات خودم رو برای شما دوستان عزیز به اشتراک بزارم امیدوارم که مورد توجهتون قرار بگیره.

مطالب مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همین الان برنامه خودت رو دریافت کن!